Om oss

Det är jag, som heter Maria Karlsson, som driver Hägnaregårdens Trädgård. Efter avslutad utbildning till trädgårdsmästare på Fordlundagymnasiet skulle jag använda min utbildning till något. Valet föll då på att starta ett trädgårdsföretag hemma på vår gård.

På gården bor också min man Anders och 3 av barnen. Dessutom har vi ju alla djuren, 40 mjölkkor, hästen, hunden och de två katterna.

Jordbruket drivs konventionellt, men vi använder inte kemiska bekämpningsmedel på åkrarna och utnyttjar stallgödseln så mycket som det går, och då behöver vi inte så mycket konstgödsel. I trädgården har jag alltid odlat giftfritt och jag ser ingen anledning till att ändra inställning i plantskolan.

Alla djur går i lösdrift, de minsta kalvarna går i ensamboxar men så fort de vuxit till sig lite flyttas de till en större box där får gå i en grupp tillsammans med andra kalvar. Självklart är korna ute på sommaren och betessläppningen är en av årets höjdpunkter.

Där finns också min egen ständigt föränderliga trädgård, som jag nu öppnar för besök. Min önskan är att den skall bli en mötesplats för trädgårdsvänner, och du är så välkommen till mig bara för att prata trädgård och diskutera olika trädgårdsproblem lösningar på dem. Förutom att vara en inspirationskälla för dig som är trädgårdsintresserad erbjuder Hägnaregårdens Trädgård olika trädgårdstjänster, bl.a. trädgårdsdesign, rådgivning och föredrag och dessutom har jag en liten plantskola.

Fakta om Hägnaregarden

Familj: Maria och Anders, barnen Frida, Johan, Anna och Magnus.

Djur: 40 mjölkkor, 50 kvigor, 2 katter, 1 hund och 1 häst.

Storlek: 76 hektar.