Plantskola

Tänk dig en plantskola där du kan hitta nya, vackra och spännande växter som är provodlade i den zon där du odlar. Där du i visningsdelen kan se, i vilken miljö växterna trivs och med vilka andra växter de passar ihop. En plantskola, där du i lugn och ro kan planera dina plantinköp, och kanske till och med hela, eller delar av, din trädgård. Har du frågor om trädgårdsplanering och trädgårdsanläggning, kan du också få svar på dem, och om du vill, även beställa de tjänsterna. Och har du barn med dig, behöver du inte oroa dig, du kan handla i lugn och ro, för i trädgården finns alldeles säkert något som fångar deras intresse, och trädgården är garanterat barntillåten.

I plantskolan säljer jag perenner, till största delen från egen odling. Dessutom finns ett mindre antal buskar och träd till salu. Sortimentet är lite ovanligt och ibland oprövat, men de flesta växterna har övervintrat på platsen och på så sätt visat att de är härdiga.

Allt i plantskolan odlas under ekologiska former, men för att få ett större sortiment har jag valt att köpa in fröer och en del plantor från konventionella odlare. Detta eftersom utbudet av ekologiska fröer och plantor än så länge är så litet.

Så välkommen till Hägnaregårdens Trädgård, den lilla plantskolan som erbjuder något extra, både när det gäller plantsortiment och service!

Sortimentet