Vad kännetecknar köttet?

Kött från rasen Aberdeen Angus är mört och fettmarmorerat. Marmorerat kött är muskler med insprängda fettceller. Fettet gör köttet mörare och saftigare och eftersom fett är smakbärare ger det köttet en fin smak.

Fettcyrasammansättningen är inte likadan i det marmorerade fettet som i det utanpåliggande fettet. Halten omega 3-fettsyror är högre i det marmorerade fettet. Kött från djur som utfodras med hög andel gräs, vilket våra djur gör, är även generellt sett högre andel omega 3 än djur som äter mer kraftfoder av tex spannmål, soja och raps. Djur som äter mycket kraftfoder har istället en hög andel omega 6, som är en annan fleromättad fettsyra.

Omega 3-fetter är livsnödvändiga eftersom din kropp och hjärna behöver dom, men eftersom din kropp inte kan bilda omega 3 själv måste du få i dig det genom maten. Särskilt mycket omega 3-fettsyror går åt till att bygga upp hjärnans celler. Tyvärr så ger ger dagens kost oss ofta för lite omega 3 och för mycket omega 6. Ett mycket bra sätt att få i sig omega 3 av hög kvalitet är att äta kött från nötkreatur som ätit stor andel gräs.

Alltså, vill du ha ett gott och nyttigt kött, satsa på Aberdeen Angus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *